Un sirian a încercat să își dea foc cu un cocktail Molotov la Ambasada Israelului. A intervenit Brigada Antitero a SRI

Un sirian a încercat să își dea foc cu un cocktail Molotov la Ambasada Israelului. A intervenit Brigada Antitero a SRI
| Foto: sssss1gmel - Depositphotos.com / Fotografie ilustrativă

Un cetățean sirian a încercat să își dea foc, luni, în fața Ambasadei Israelului.

Un cetăţean sirian, de 34 de ani, a încercat să-şi dea foc cu o sticlă incendiară (cocktail Molotov - n. red.), luni, în faţa Ambasadei Israelului, pentru că nu ar fi fost primit în audienţă, potrivit unor surse judiciare.

Sursele menţionate precizează că la faţa locului au intervenit imediat agenţii antitero, care l-au imobilizat pe bărbat, acesta fiind apoi condus la Secţia 14 de Poliţie.

„Din datele pe care le deţin, nu ar fi fost un act antisemit, ar fi avut o anumită nemulţumire în ceea ce priveşte acordarea reşedinţei, dar toate aceste aspecte vor fi stabilite după continuarea verificărilor care sunt efectuate acum. Cu siguranţă va fi verificat cazierul lui, va fi verificat istoricul acestuia", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, la Antena 3, citat de Agerpres.

El a adăugat că sirianul nu ar fi acţionat în contextul intervenţiei Israelului în Gaza, ci ar fi o nemulţumire personală a bărbatului.

„La sediul Secţiei 14 sunt derulate verificări, cercetări ample pentru a stabili împrejurările în care bărbatul s-a deplasat la această instituţie, bineînţeles vor fi dispuse şi măsurile legale care se impun", a mai spus Drăgan.

Oficialul IGPR a precizat că în zona ambasadei se află un perimetru de siguranţă, pentru că este efectuată şi cercetarea la faţa locului de către poliţişti, însă pericolul a fost înlăturat.

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 14 Poliţie au fost sesizaţi, de către Serviciul Român de Informaţii, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul subunităţii, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetăţean străin", informează Biroul de presă al DGPMB.

Anterior sosirii poliţiştilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii, care asigurau securitatea instituţiei, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiş de pe uşă, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură.

Ambasada Israelului la Bucureşti transmite că în urma incidentului de luni, de la sediul misiunii diplomatice, când o persoană a aruncat un cocktail Molotov, nu au existat victime.

„În cursul zilei de astăzi, o persoană, aparent de origine siriană, a ajuns în proximitatea clădirii în care se află Ambasada Israelului în România. Când a fost abordată de către agenţii de securitate, a scos un cocktail Molotov, l-a aprins şi l-a aruncat spre uşa de intrare în holul clădirii. Forţele de securitate locale au preluat imediat controlul asupra lui, l-au arestat şi l-au dus la secţia de poliţie. Nu s-au înregistrat victime în incident şi nu au fost provocate pagube", au afirmat reprezentanţii ambasadei.

Comenteaza