Vasile Dîncu: „Donarea unui sistem de rachete Patriot către Ucraina, o decizie istorică”

Vasile Dîncu: „Donarea unui sistem de rachete Patriot către Ucraina, o decizie istorică”

Liderul PSD Cluj, senator și fost ministru al Apărării, Vasile Dîncu, consideră că decizia donării unui sistem de rachete către Ucraina reafirmă poziția României în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

„Consiliul Suprem de Apărare a Țării a luat o decizie istorică prin donarea unui sistem de rachete Patriot către Ucraina. Această hotărâre subliniază angajamentul ferm al României de a sprijini Ucraina în fața agresiunii nejustificate din partea Rusiei.

De altfel, România a fost alături de Ucraina de la începutul acestei invazii, oferind ajutor umanitar, sprijin diplomatic și asistență militară. Donarea sistemului de rachete Patriot reprezintă un pas semnificativ în consolidarea apărării Ucrainei și a securității regionale.

Această decizie reafirmă poziția României în cadrul Alianței Nord-Atlantice și demonstrează solidaritatea țării noastre cu națiunile care luptă pentru libertate și suveranitate.

România își întărește astfel angajamentul de a contribui activ la menținerea păcii și securității internaționale și își reafirmă rolul strategic esențial în regiune, fiind un pilon de stabilitate și un partener de încredere pentru aliații săi”, a spus Vasile Dîncu.

CSAT a decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT 


Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis joi ca România să doneze un sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei.

Decizia a fost anunţată printr-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială după şedinţa CSAT, desfăşurată la Palatul Cotroceni.

 

Comenteaza