Centrul de Industrii Creative din Cluj, "Hollywood-ul pitic" al Ardealului, intră în linie dreaptă, după ce primarul Emil Boc a anunţat azi că instituţia a semnat contractul de execuţie.
Procesul de retrocedare a terenurilor pe care au fost construite serele comuniste ale Clujului, ce s-a plimbat pe la Judecătorie nu mai puţin de 10 ani, e plimbat şi la Tribunal: la ultimul termen, procesul a fost amânat.
Capul de afiș al Zilelor Clujului, Loreen, nu a apucat să vadă orașul unde urma aseară să concerteze dar spune că oraşul e unul frumos: "am văzut munţi de la fereastra hotelului, nu vezi aşa ceva în Suedia".
A reuşit o performanţă rară printre clujeni: nu doar că şi-a produs şi regizat propriul film, dar îl însoţeşte acum la cel mai prestigios festival de profil din Europa, Cannes. Vorbim despre Paula Oneţ, absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune de la UBB, care a fost selecţionată, cu lucrarea sa de diplomă, într-o secţiune a festivalului de la Cannes.
Loreen a făcut un show electrizant la Cluj, cum a promis. Pe scenă însă a pomenit doar numele României, nu şi al oraşului unde a concertat, şi i-a aplaudat pe cei prezenţi pentru că au preferat să asiste la concertul său, în loc să urmărească finala Ligii Campionilor.
Câteva zeci de tineri au participat în această după-masă la un protest împotriva organismelor modificate genetic, în centrul Clujului, într-o acţiune ce are loc în 50 de ţări.
Loreen are apărători la Cluj în scandalul onorariului de la concertul din oraş. Unul e chiar primarul.
Un grup de prieteni, între care un sociolog şi un economist, vor să schimbe percepţia mănăşturenilor asupra spaţiului verde din cartier şi îi îndeamnă să cultive legume pe parcele mici. Au început cu un mic spaţiu verde de la podul Calvaria, unde altfel Rosal ar fi plantat flori.
Recomandări: