Video Primarul Pivariu a anunțat în ce stadiu sunt lucrările din Florești. Ce se întâmplă cu marile proiecte de infrastructură

Primarul Pivariu a anunțat în ce stadiu sunt lucrările din Florești. Ce se întâmplă cu marile proiecte de infrastructură
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Cea mai mare comună din țară are mai multe proiecte de infrastructură în derulare, printre care și cele mai importante proiecte ale Clujului: Spitalul Regional, Centura Metropolitană și Metroul.

Pe rețelele de socializare s-a vorbit că cele trei mari proiecte au fost abandonate după terminarea campaniei electorale. Primarul Bogdan Pivariu a vorbit, la ZIUA LIVE, despre stadiul lucrărilor din comuna Florești și a lămurit acest aspect. 

„Acum câteva zile am fost la metrou în apropierea amplasamentului și se lucra. În ceea ce privește segmentul de Centură Metropolitană, unde se relocă utilitățile este un amplasament care poate fi foarte ușor confundat cu amplasamentul Spitalului Regional de Urgență pentru că se lucrează în același timp acolo pentru a nu avea întârziere un proiect față de celălalt. Iar la Spital se poate vedea deja cum se toarnă pereții. Deci bănuiesc că lucrările sunt conform graficului de execuție. Nicidecum n-au fost abandonate proiectele”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

În zona Terra se lucrează la semaforizare. Avem un mic disconfort în trafic acolo, câteva ore pe zi. Se lucrează într-un ritm bun. De ieri au început lucrările și pe strada Tudor Vladimirescu. Acolo se modernizează conducta de apă. La canalizarea de la Tăuți lucrările sunt în plină desfășurare. Pe strada Răzoare urmează să semnăm contractul. 

De asemenea, la Centrul de permanență medical avem 2 sau 3 ofertanți. Se analizează și urmează să desemnăm câștigătorul, iar apoi să începem lucrările. În ceea ce privește educația, avem aproape 3.000 de locuri noi în școli care sunt deja cu proiecte câștigate. Urmează să începem lucrările. 

Deja ni s-au cerut documentele pentru grădinița Tăuți, cât și pentru noua școală din Florești, care va fi una dintre cele mai moderne din țară. Avem și 20 de ofertanți pentru noua creșă derulată prin CNI. Sunt foarte mulți bani europeni, fonduri nerambursabile, care intră în comunitatea noastră. Aceasta este soluția pentru o dezvoltare sustenabilă”, a afirmat edilul din Florești.

Comenteaza