Oricat de sceptic sunt in legatura cu prestatia sefului statului roman, oricat de mult il condamn pentru raul facut acestei tari, de aceasta data prefer sa fiu optimist. Sa-mi imaginez ca, spunand “nu” procedurii de recalculare a pensiilor, el a fost de buna-credinta. Si ca, in ultimul moment, a salvat democratia de la derapajul spre dictatura produs in ziua de vineri, 21 ianuarie 2011. Voi analiza situatia din aceasta perspectiva.
Fără îndoială, dl. Djuvara se enumeră printre cei mai prestigioşi intelectuali de azi. Opera sa de istoric, publicist şi scriitor numără nu mai puţin de 21 volume apreciate de public şi specialişti. Mă refer, desigur, la „Mircea cel Bătrân şi luptele cu turci” (2001), ”Există istorie adevărată?” (2004) .
Presedintele Romaniei este anatemizat de partenerii din Uniunea Europeana pentru faptul ca, in incercarea de a cumpara cat mai multe voturi la ultimul scrutin al prezidentialelor, el a oferit cetatenia unui mare numar de persoane care domiciliaza in Republica Moldova. Iar celorlalti le-a promis ugenta rezolvare a acestei probleme.