Și subiect de reflecție: zece realități din piața muncii, “clientul” sistemului de învățământ.
Și subiect de reflecție: zece realități din piața muncii, „clientul” sistemului de învățământ.
Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, unul dintre cei mai importanţi producători locali de medicamente, este de părere că autorităţile trebuie să se implice pentru a reduce deficitul de forţă de muncă din domeniul sănătăţii şi să ajute industria de profil să atragă noi investiţii străine.
Inflatia galopanta, aceasta cifra abstracta de 15%, pe care o prezinta institutiile de resort. Fara nici o legatura cu ceea ce simte (sau incepe sa simta) cumparatorul roman, care da 50%, 100%, 200% mai mult pe bunurile necesare zi de zi. Cumparator care
În avalanșa de informații despre digitalizare, automatizare, tehnologizare; în imnurile care se închină IT-ului, unicornurilor, start-up-urilor, bitcoin-ului, industriilor creative, festivalurilor verii; în freamătul economiei care duduie din consum de importuri, greul economiei este dus de muncitorii din fabrici și santiere.
Am dat treapta 1 la un liceu teoretic, dacă nu intram, eram re-rutat către un liceu profesional cu profil agricol, statul îmi dădea după absolvire un serviciu. La treapta a 2-a, două clase s-au comasat în una.
Declarațiile politice sunt optimiste, însă mulți oameni de afaceri ar fi preferat să vadă și o dată clară care să consfințească aderarea pe care o așteptăm (pe nedrept) de foarte mulți ani, de când criteriile tehnice fuseseră deja îndeplinite.
Așa-i și spune Hotărarii de Guvern 807: hotărare pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu IMPACT MAJOR IN ECONOMIE.
Dragoş Damian, CEO-ul producătorului de medicamente Terapia Cluj, spune că este nevoie ca angajabilitatea să devină un criteriu pentru evaluarea învăţământului.