Au trecut trei ani de la tragicul moment „Colectiv”. Găsirea vinovaților pentru această uriașă tragedie ar fi ajutat la găsirea unor soluții. Dar lipsa vinovaților este simptomul definitoriu al gravei boli morale care macină măduva nației noastre.
În deceniul 8 al secolului trecut, eram student al unei prestigioase și exclusiviste facultăți bucureștene.
…vor să-l piardă pe un muritor, mai întâi îi iau mințile. Când vezi cum exercită actul guvernării cei care au reușit să pună mâna pe putere, îți vine să crezi că grecii din vechime aveau dreptate, iar
Prea puțini au cunoștință despre „Human Capital Project”. Este absolut de înțeles, fiindcă acesta nu aduce nici bani în portofel, nici pâine pe masă. Dar este extrem de îngrijorător, fiindcă aduce în atenție un subiect fierbinte: viitorul acestei nații.
„Sunt, fiindcă suntem”. Mai explicit: eu sunt, fiindcă voi sunteți. Poți căuta cu lămpașul în toate culturile planetei, că nu vei găsi o mai frumoasă și pilduitoare definiție a umanității.
Am văzut un filmuleț. O femeie a salvat un pui de găină, care a devenit un splendid cocoș alb și iubirea vieții acelei femei, care a părăsit New York-ul pentru a trăi la țară, tot de dragul respectivei înaripate.
Tematica referendumului, cu perfidie inventat de PSD pentru a ne dezbina și a ne stăpâni, face valuri neașteptat de mari în opinia publică românească. Dihonia atinge cote maxime și scoate la iveală atât opțiunile noastre, cât și neputințele și slăbiciunile noastre.
M-am minunat mereu de această sintagmă, care totuși sugerează foarte plastic caraghioslâcul pe care îl etalează un personaj care nu este la locul lui. Luările de poziție ale (senatoru)lui Șerban Nicolae vin să aducă noi dimensiuni ac
Cel mai trăsnit lucru pe care l-am făcut în lunga mea carieră didactică a fost testul anual pe care-l dădeam fiecărei serii de studenți, fără nicio legătură cu materia studiată. Pentru mine era un test plin de învățăminte importante. L-aș numi „testul viitorului”.
Recomandări: